Het gaat steeds wat beter met Wink

24 november 2023 15:29

Wink gaat steeds verder vooruit in het gastgezin waar hij verblijft. Zijn oogje is van vuurrood naar lichtroze gegaan en ook de zwelling is minder geworden. Hopelijk kan er over een week gestopt worden met de medicinale oogzalf.
De niesziekte die Wink zo ziek heeft gemaakt is helaas nog steeds niet helemaal over. Wink niest en snottert nog steeds. Op aanraden van de dierenarts krijgt hij antibiotica tot hij daar echt van genezen is.

Een enorme verbetering: Wink is eindelijk begonnen met zelfstandig eten. Het gastgezin moest hem eerst elke 2 uur en later elke 3 uur handmatig voeren, omdat hij zo ziek was dat hij uit zichzelf niets at.
In 16 dagen tijd is Wink daarmee 400 gram aangekomen. Hij zit voelbaar en zichtbaar beter in zijn velletje. Wink was bij binnenkomst echt veel te mager en er was veel werk nodig om hem op gezond gewicht te krijgen. Gelukkig is dat gelukt!
Het gastgezin blijft zijn gewicht en eetlust goed in de gaten houden. Omdat Wink nog wel verstopt zit, gaat het eten met veel gesmak en gesmikkel gepaard, maar dat vinden ze in het gastgezin eigenlijk alleen maar schattig.

Kortom, we zijn er nog niet, maar het ergste lijkt voor Wink achter de rug. Hij wordt een echte schootzitter en heeft ook ontdekt hoe leuk het is om hard achter balletjes aan te rennen.

Dankzij iedereens gulle giften konden niet alleen Winks oplopende rekeningen bij de dierenarts worden betaald, maar kon ook de medische hulp voor een paar andere zieke kittens in het asiel betaald worden. Dat is echt ge-wel-dig, heel veel dank.
We gaan nu verder werken om Wink helemaal beter te krijgen, zodat hij hopelijk gauw geadopteerd kan worden!